Pride-kulkue Leppävirralla 5.8.2023

Lippukuntamme hallituksen yhteisellä päätöksellä tiedotamme, että lippukuntamme osallistuu Pride Leppävirta-tapahtumaan la 5.8. klo.10. Kulkue lähtee Leppävirran torilta ja kulkee Unnukkaan ja halutessaan lippukunnan jäsen voi myös osallistua tähän kulkueeseen.

SP:n linjauksen mukaan: ”Partiolaisten osallistuminen Prideen on tärkeä viesti kaikille. Pride-tapahtumissa juhlitaan, kokoonnutaan yhteisönä ja muistutetaan siitä, että yhdenvertaisuuden eteen on vieläkin työtä tehtävänä. Pride on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, joten on tärkeää, että myös me partiossa osallistumme aktiivisesti ja varmistamme jokaiselle turvallisen paikan harrastaa.

Sateenkaariteemojen esiin tuonti ei ole puoluepolitiikkaa, tai varsinainen kannanotto, vaan omien jäsenten edunvalvontaa ja toisaalta myös partion arvoista kertomista ulospäin. Partio on poliittisesti sitoutumaton yhdistys ja moninaisuuden huomioiminen tuo aina lisää tilaa kaikille, ei vain vähemmistöille – ja siksi partiolaiset osallistuvat Prideen.”

Hallituksemme kuitenkin painottaa, että lippukuntamme toiminta jatkuu syksyllä edelleen ihan samanlaisena, kuin ennenkin ja osallistumalla yhdessä Prideen, toimimme SP:n arvopohjan mukaisesti ja kerromme, että partiossa jokainen saa olla juuri sellainen, kuin on. Laumailtamme siis jatkuvat syksyllä, koulujen jälleen alettua!